Duminică
2018-06-24
6:49 AM
Coşul de cumpărături
Coşul de cumpărături este gol
Autentificare
Căutare
Calendar
«  Iunie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 0
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Forumul Comunității uCoz
  • Manualul uCoz
  • Tutoriale Video
  • Magazinul oficial cu Șabloane
  • Cele mai bune exemple de website-uri
  • Statistici

    Total online: 1
    Vizitatori: 1
    Utilizatori: 0

    Site-ul meu

    Retete culinare

    RETETE TURCESTI

    BAKLAVA

    Baklavaua este o prajitura intalnita in multe bucatarii ale tarilor aflate sub stapanirea fostului Imperiu Otoman, in Grecia sub numele de Mπακλαβάς, dar si in tarile arabe si iraniene.

    Pentru a prepara o baklava turceasca reusita nu necesita mari cunostiinte cuinare,mult suflet si se poate prepara rapid si usor.

    Baklavaua este facuta din straturi de foi subtiri, umpluta cu nuca macinata, alune uneori chiar si cu fistic, insiropate cu miere de albine sau chiar sirop din zahar, aromatizat cu scortisoara, cuisoare si nucsoara.

     

    1.BAKLAVA

    Ingrediente:

    • 300 gr foi de placinta subtiri
    • 150 gr unt sau margarina
    • 300 gr miez de nuca macinat
    • 1 lingurita scortisoara
    • ½ lingurita nucsoara
    • 200 gr zahar
    • 150 gr miere
    • 200 ml apa

    Mod de preparare:

    • Se impart foile de placinta in 3 parti egale;
    • Amestecati nucile, scortisoara si nucsoara si se imparte compozitia in doua parti egale;
    • Se topeste untul sau margarina, se ia o foaie se unge si se pune pe tava, se pune urmatoarea foaie si se unge si tot asa pana terminati prima treime din foi. Peste foi se adauga jumatate din compozitia cu nuci macinate. Se pun si celelalte foi unse, se adauga si cealalta jumatate din compozitia cu nuci, iar deasupra ei se mai aduga un rand de foi unse;
    • Se taie foile de deasupra cu un cutit in dreptunghiuri, patrate, romburi, etc.;
    • Se coace la cuptor, la 180C aproximativ 30 - 45 de minute pana se rumeneste;
    • Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea, si se da compozitia din nou in fiert. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.
    • Se acopera cu un prosop curat si usor umed baklavaua si am lasat-o asa pana s-a racit complet, apoi la frigider, de preferabil ar fi sa se lase peste noapte . Se  acopera cu un prosop curat si usor umed baklavaua si am lasat-o asa pana s-a racit complet, apoi la frigider, de preferabil ar fi sa se lase peste noapte . 

    Pofta buna!

    2.BAKLAVA

    Ingrediente :

    • un pahet de foi de palcinta subtiri

       Sirop :

    • 300g zahar tos
    • 300ml apa
    • 60ml apa de floare de portocal(suc de la portocala)

      Pentru umplutura:

    • 400 g fistic ( prajit si macinat- daca aveti fistic crud,il dati 10min.la cuptor pentru o aroma placuta )
    • 300 g unt topit
    • 1/2 lingurita scortisoara
    • 1/2 lingurita cardamon

      Preparare:

    • Amestecam fisticul cu zaharul,scortisoara si cardamonul pentru umplutura
    • Se desface pachetul de foi de placinta,se taie dupa masura tavii de copt ,vom avea nevoie de 30 de foi de placinta .Se va unge tava cu putin unt cu ajutorul unei pensule de bucatarie,apoi se va intinde prima foaie de placinta ,pe aceasta cu ajutorul pensulei se va intinde putin unt s.a pana la a 15 foaie care la randul ei se unge cu unt se pune umplutura si incep sa se aseze apoi si restul de foi de placinta  ,toate unse in prelabil cu putin unt. Dupa ce am terminat si cu a 30 foaie se va taia baklavaua in patrate,dreptunghiuri,romburi etc.se va pune peste aceasta pe toata suprafata restul de unt intins tot cu ajutorul pensulei. Se da la cuptor incins la 180C pentru 30 minute , pana va capata o culoare aurie.
    • Intre timp cand baklavaua este in cuptor se pregateste siropul ,se pune apa intr-o cratita la foc mic,se adaga siropul portocala si zaharul .Se amesteca bine zaharul se topeste,si il vom lasa sa fiarba incet 10 minute pana acesta se va ingrosa.
    • Dupa ce am scos baklavaua din cuptor,fierbinte,se va turna siropul peste intrega suprafata . Baklavaua fierbinte va  absorbii intregul sirop ,de accea acesta nu se pune cand ea este rece. Pe fiecare bucatica de baklava se va pune dupa bunul gust fistic.Se lasa la rece pana a doua zi!

    Pofta buna!